Pebrot verd fregir

Pebrot verd

Pimiento

Inici de temporada: Juny

Final de temporada: Novembre

El principal component del pebrot és a l’aigua, seguit dels hidrats de carboni, cosa que el converteix en una hortalissa amb una baixa aportació calòrica. És una bona font de fibra i conté poques proteïnes i greixos.
Quant al seu contingut en vitamines, els pebrots són molt rics en vitamina C. De fet, n’arriben a contenir més del doble de la que es troba en fruites com la taronja o les maduixes. També és destacable el seu contingut de provitamina A.

El pebrot s’ha convertit en un dels ingredients essencials de la dieta mediterrània. L’aroma, la textura i la versatilitat d’aquesta hortalissa a la cuina l’han dut a erigir-se com un dels grans indispensables en les nostres receptes més tradicionals. Des d’amanides, guisats, gaspatxos o arrossos fins a guarnicions de carns i peixos, el pebrot aporta als plats un sabor únic.
A taula, es consumeix sencera o trossejada; natural, en salmorra o en vinagre. Però hi ha altres varietats que s’utilitzen com a condiment o colorant i, fins i tot, com a elements ornamentals.