Enciam trocadero

_wsb_250x187_Enciam_trucadero

Lechuga

Inici de temporada: Setembre

Final de temporada: Juny

L’enciam és un aliment que aporta molt poques calories per l’alt contingut en aigua, l’escassa quantitat d’hidrats de carboni i de proteïnes i greixos.
Quant l’aportació de vitamines, destaca la presència de vitamina A o betacarotè i vitamines C i E. També cal tenir en compte que les fulles de color verd més intens, que solen ser les menys tendres, són precisament les més riques en vitamines i minerals.

Aquesta hortalissa deu el seu nom al líquid espès i blanc com la llet, el làtex, que apareix quan se’n talla la tija i les arrels i que li confereix virtuts calmants i emol•lients, abans utilitzades en medicina.
A més de consumir-la en forma d’amanida, també podem utilitzar les les fulles més tendres de l’enciam com a “closca” sobre la qual dipositar-hi una brandada de bacallà, trinxat o qualsevol altre plat calent.