Cogombre

Cogombre1

Pepino

Inici de temporada: Abril

Final de temporada: Novembre

El cogombre és una de les hortalisses més riques en aigua, per la qual cosa proporciona molt poques calories. Tampoc es tracta d’una hortalissa que sigui rica en vitamines A i B o minerals. En canvi, té un alt contingut en vitamina C, de tal manera que 100 grams de cogombre cobreixen més d’un 15% de les ingestes diàries recomanades d’aquesta vitamina.

És recomanable no escollir els exemplars de mida gran, perquè solen tenir un sabor més amarg, una textura més tova i moltes llavors dures. Tampoc no convé adquirir els que tinguin els extrems ressecs o presentin color poc llustrós de to groguenc, ja que indica que el fruit és dur i que té sabor amarg.
Una vegada a casa, els cogombres es conserven al frigorífic durant un període de tres a cinc dies. Si voleu conservar-los una vegada tallats, emboliqueu-los amb plàstic transparent, perquè els cogombres capten amb facilitat les olors. D’altra banda, són hortalisses que no toleren bé les temperatures extremes, per la qual cosa no són aptes per congelar.
A més de frescos, els cogombres en vinagre són un bon recurs per condimentar amanides i carns.